Landelijke COVID-19 uitzending zorgprofessionals: Jeugd in de pandemie - NVDA

Landelijke COVID-19 uitzending zorgprofessionals: Jeugd in de pandemie

Het RIVM, de KNMG, de NVK, de GGD-GHOR en het NHG faciliteren samen met MedischeScholing.nl een landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals op woensdag 17 november om 20.00 uur.

De afgelopen 13 webinars namen er gemiddeld 18.000 collega’s deel per scholing. Deze uitzending zal gaan over lastige thema’s zoals het boostervaccinatiebeleid, kindervaccinatie (5-12 jaar) en de toename van mentale problemen onder jongeren ten gevolge van de COVID-pandemie.

Werk je in de zorg? Schrijf je dan gratis in. De uitzending is geaccrediteerd. Je kunt ook alvast een vraag stellen na je aanmelding of reageren op vragen van collega’s. We zullen de inhoud zoveel mogelijk afstemmen op de vragen die leven in het werkveld.

Praktische informatie

Nieuwe beleid boostervaccinatie: kwetsbare groepen en zorgprofessionals?

De Gezondheidsraad heeft het nieuwe beleid rondom het COVID-19 boostervaccin bekend gemaakt. Welke groepen dienen een boostervaccin aangeboden te krijgen, waarom en waarmee? Wanneer zal het boostervaccinatie programma uitgevoerd worden en door wie? Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode t.a.v. boostervaccinatie voor zorgprofessionals?

Kindervaccinatie (5-12 jaar)

Er zijn veel vragen rondom kindervaccinatie in de media en ongetwijfeld ook op uw spreekuur. Welke groepen kinderen dienen gevaccineerd te worden en waarom? Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, bespreekt de laatste inzichten en het beleid rondom COVID-19 vaccinatie van kinderen.

Problemen geestelijke gezondheid jongeren t.g.v. COVID-maatregelen

De geestelijke druk op onze jongeren ten gevolge van de COVID-maatregelen is groot. Men ziet bijvoorbeeld een toename in depressie en angstproblematiek onder jongeren (NTVG oktober 2021, Muilekom et al.). Zowel de jeugdzorg, de landelijke vereniging jeugdartsen AJN als meerdere jeugdpsychiaters spreken regelmatig hun zorg uit. Maar wat zijn nu de feiten en hoe bereiken we deze groep het beste? Jeugdpsychiater en hoogleraar Robert Vermeiren zal ingaan op de ontwikkeling van de adolescent en geeft daarmee basis aan de wijze van interactie van jongeren met deze pandemie. Ook het effect van de invloed van social media op de ontwikkeling zal hierin aan bod komen. Robert komt met praktische tips hoe je als zorgprofessional hier alerter op kunt zijn en hoe je als team kunt samenwerken om de jongeren toch te bereiken.

Accreditatie

Accreditatie aangevraagd voor 1 punt: ABAN, KABIZ, CADD, NAPA, NVvPO, VSR, V&VN, NIP (eerstelijnspsychologie, A&O, A&G, K&J), NVO, KNOV, OA en ZA.

Aan het einde van het webinar dien je inhoudelijke vragen te beantwoorden om accreditatie te kunnen ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 01 december om 18.00 uur. De accreditatiepunten worden in de maand december verwerkt.

Accreditatie buiten de genoemde beroepsgroepen: certificaat van deelname is online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.

Meer informatie