Woensdagavond 28 april om 20.00 uur is er weer een COVID-webinar. Thema’s zijn trombose na vaccinactie, een update van het vaccinatiebeleid, en begeleiding bij langdurige klachten na COVID-19.
Deze webinar is een samenwerking van de LHV, het NHG, het RIVM en MedischeScholing.nl.
Trombose na vaccinatie: pathofysiologie, kliniek, red flags en behandeling
Wat zijn de risico’s op trombose na vaccinatie? Wat is het klinisch beeld en op welke manier verschilt dit met het risico op trombose bij een COVID-infectie? Wat zijn de verschillen qua pathofysiologie en behandeling en wat zijn ‘red flags’ voor in de kliniek? Er heerst momenteel veel onduidelijkheid over dit onderwerp bij zowel zorgprofessionals als patiënten. Saskia Middeldorp, afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc, geeft antwoord op deze vragen.
Update vaccinatiebeleid: vragen vanuit de huisartspraktijk
Het vaccinatiebeleid is de afgelopen weken meerdere keren aangepast en dat zorgt voor veel vragen in huisartsenpraktijken. Patiënten bellen geregeld en verliezen het vertrouwen in het vaccinatiebeleid. Het RIVM licht toe hoe je hier als huisarts mee om kunt gaan.
Begeleiding bij post-COVID syndroom: c-support
We sluiten het webinar met een onderwerp waar de laatste tijd steeds meer aandacht voor is: de langdurige effecten van een COVID-infectie. Het kan soms maanden duren voordat mensen met corona weer ‘de oude’ zijn. Om deze mensen hulp te bieden is het platform C-support gelanceerd. Oud huisarts Alfons Olde Loohuis en medisch adviseur, vertelt over de nazorg die C-support biedt aan patiënten en/of zorgprofessionals die een COVID-infectie hebben doorgemaakt en langdurig klachten houden. C-support biedt geen medische behandeling, maar begeleiding of gerichte doorverwijzing naar begeleiding voor patiënten. C-support legt de nadruk op de zorg vanuit de eerste lijn.
Inschrijven kan via medischescholing.nl
Praktische informatie
- Wanneer: woensdag 28 april om 20.00 uur
- Duur: 1 uur
- Accreditatie: 1 punt
- Aan het einde van ieder webinar beantwoord je inhoudelijke vragen. De accreditatievragen sluiten op 31 mei om 18.00 uur. On demand terugkijken en accreditatie ontvangen kan dus tot en met 31 mei, daarna is enkel de video nog beschikbaar. De accreditatiepunten worden in de maand juni verwerkt door de LHV.
- Accreditatie buiten ABAN: certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.
Kijk live mee of later terug: on demand
Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om de webinarreeks voorlopig voort te blijven zetten.
Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via MedischeScholing.nl.
Met behulp van uw BIG-nummer of kwaliteitsregistratienummer registreert u zich gratis op MedischeScholing.nl . Geen registratie maar wel zorgverlener? Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.
Discussieplatform
Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een discussieplatform voorafgaand aan ieder webinar. U kunt hier prangende vragen achterlaten, vragen van collega’s liken of juist reageren. Zodoende weten wij welke vragen het meeste leven en in welke zwaarte. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld.
Werkwijze discussiepagina
- Log in op medischescholing.nl
- Klik op ‘Inschrijven’ bij het webinar van 28 april. Deze staat uitgelicht op de homepage.
- Laat uw vraag achter op het discussieplatform.. Kijk na het stellen van uw vragen naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn door collega’s.
- Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’.
- Vragen met de meeste likes van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden meegenomen naar het eerstvolgende webinar.