Voorzittersblog: Samen Sterk! - NVDA

Voorzittersblog: Samen Sterk!

Eerlijk is eerlijk, ik raak soms verstrikt in mijn telefoon terwijl ik door social media scroll. Jullie hebben dat vast ook wel eens, denk ik. Hoewel de meeste berichten vermakelijk zijn, komt er gelukkig regelmatig waardevolle en inspirerende informatie voorbij die precies aansluit bij wat ik zoek en waar ik mee bezig ben.

Onlangs zag ik op LinkedIn een artikel met een prachtige infographic over jullie beroep. In één oogopslag werd duidelijk wat jullie bijdrage is en hoe cruciaal jullie beroep is voor de zorg als geheel. Voor jullie en voor de NVDA is dit natuurlijk geen nieuws, maar het brede bereik en de positieve reacties vond ik veelbelovend. De begeleidende tekst benadrukte dat jullie rol vaak over het hoofd wordt gezien en niet altijd erkend wordt. In het artikel werd ook aangehaald dat er te vaak óver jullie gesproken wordt in plaats van mét jullie – een punt waar we als NVDA op zullen blijven hameren.

Terwijl ik dit schrijf, is het langzaam zomer aan het worden. Ik hoop dat er voor jullie een rustiger periode aankomt, zodat we na de zomer weer vol energie vooruit kunnen. Met als doel dat de overheid, beleidsmakers en werkgevers niet meer óver jullie spreken, maar mét jullie. Als NVDA zetten we ons daar elke dag voor in, maar we kunnen dit niet zonder jullie. Dus of je nu werkt in een huisartsenpraktijk, ziekenhuis, jeugdzorg of bij een arbodienst, laat je stem horen. Spreek je uit. Laat zien wat je waard bent. Alleen samen staan we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat jullie de stem en invloed krijgen die past bij jullie belangrijke rol!

Linde
Voorzitter NVDA

Reageren? Mail dan naar linde.gonggrijp@nvda.nl